Yangın bapları kullanım düzlükına bakılırsa, rengine nazaran evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan paradigma sınıflandırması kötüdaki gibidir
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir. Yangın baplarının üretim amacı beşer sağlamlığını yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yapı bağırsaklerinde içki veya maden kasa olan elan hafif ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.
üste, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, müsait şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut sair bir ivedi durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).
Yangın bapsı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.
Mabeyinç park yeri bulunamadığı bağırsakin 500 metre eğinında kapıyla Parafinıt alanını kateden, kazandığı kuruşu alınteriyle hakeden Iyi Komutan ve ekibine teşekkürler.
kaynağı Yangın Kapısı Fiyatları değhizmettir]
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıkan yamanın ve erdemli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek muhtevain kapının sapa defosuz kapanması gerekir. Bunu Yangın Çıkış Kapısı da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
İlgili testlerden geçmiş olması ve belirlenen sertifikalara iye olması gerekir. Çerçevesine tıkızca oturtulması gereklidir. Güzel sabitleme konstrüksiyonlmalı ve kaliteli hırdavat kullanılmalıdır. Yangın merdiveni bapsı olarak etiketlenmesi ve kapalı tutulması gerekir.
Kasalar cidar gayrimeskûnluğuna hummalıca yerleştirilecek ve kanat ile döşeme arasındaki geçenek 4 mm’ yi aşmayacaktır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kez skorsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdiveni imalatı her ne kadar yüz bir bölüm kadar görünse bile kesinlikle inşaat sektörüne kardeş bir bölüm olarak görülmelidir. Yangın merdivenleri ve yangın kapıları yalnızca demirden ya da Yangın Kapısı Fiyatları çelikten imal edilmiş basamaklar ve kapılar olarak görülmemeli. Binalara bu merdivenlerden yaptırırken ilgi edilmesi müstelzim en önemli noktalardan bir tanesi merdivendeki kişinin yangın alevlerinden korunmasını sağlamlayacak korunaklarında inceden inceye örgülmış olmasıdır.